Geschiedenis

  • Castiglione, Baldasar, Het boek van de hoveling. – Zeer bekend boek uit de renaissancetijd, dat een heel goed beeld geeft van het leven in die tijd.  – Amsterdam 2000 (derde druk). Paperback, 387 pag., als nieuw, ongelezen; enkele potloodaantekeningen op eerste pagina’s. Prijs € 10,-; bijdrage in de verzendkosten € 3,50.
  • Hekster, Olivier, Romeinse keizers. De macht van het imago. – Boek van de jonge nijmeegse hoogleraar oude geschiedenis over de beeldvorming rond romeinse keizers, o.a. Nero en Caligula. – Amsterdam 2009. Paperback, 228 pag., nieuw, ongelezen. – Prijs € 9,-; bijdrage in de verzendkosten € 3,50.
  • Schulte Noordholt, J.W., Triomf en tragiek van de vrijheid. De geschiedenis van de Verenigde Sataten van Amerika. – Klassieke studie van bekend auteur. – Paperback, 286 pag., in redelijke staat, enkele aantekeningen in potlood plus 1 of 2 met ballpoint (klein), verder goed. – Prijs € 7,50; bijdrage in de verzendkosten € 3,50.Zie ook de autobiografie van Barack Obama op de pagina ‘Biografieën.
  • Sinclair, David, De Spiegelzaal. 28 juni 1919, de dag waarop de geschiedenis van de twintigste eeuw werd bepaald. – Gedetailleerde beschrijving van de onderhandelingen die in de zomer van 1919 tot het Verdrag van Versailles leidden, waarmee een einde kwam aan WO I en tevens de kiem al werd gelegd voor WO II. Baarn 2001. Paperback, 350 pag., ; in redelijke staat; leeftijd is boek een beetje aan te zien; papier wat vergeeld; klein ezeloortje. – Prijs € 8,-; bijdrage in de verzendkosten € 3,50.