De grondsteenmeditatie

 Gstm

Diepgaande beschouwing over tal van aspecten die met de Grondsteen en de grondsteenmeditatie zijn verbonden.

Inhoud: 1. De grondsteenmeditatie en het wezen Antroposofia; 2. De grondsteenmeditatie en de kosmische werkzaamheid van de hiërarchieën; 3. De grondsteenmeditatie en de innerlijke wereld van de hiërarchieën; 4. De grondsteenmeditatie en de hemelse voorbereiding van de antroposofie; 5. De grondsteenmeditatie en de vorming van het menselijke karma; 6. De vereniging van de rozenkruiserstroming en de Michaëlstroming in de grondsteenmeditatie; 7. De Kerstconferentie en het bovenzinnelijke Mysterie van Golgotha; 8. De grondsteenmeditatie als weg naar de tempel van de nieuwe mysteriën; 9. De grondsteenmeditatie in de euritmie en het geheim van de twee Jezuskinderen; 10. De grondsteenmeditatie als esoterische bron van de constitutie van de Antroposofische Vereniging; 11. De voorbereiding van de geestelijke communie in de rozenkruiserstroming en de graalstroming; 12. De drie geestelijke bronnen van de antroposofie.

Titel De grondsteenmeditatie. Een sleutel tot de nieuwe chris­te­lijke mysteriën
Auteur(s) Sergej O. Prokofieff
ISBN 978-90-76921-18-1
Prijs € 23,90
Pagina’s 274
Uitvoering Paperback, gebonden
Jaar 2008
Druk 1ste druk
Trefwoorden Antroposofie
Oorspronkelijke uitgave Die Grundsteinmeditation. Ein Schlüssel zu den neuen christlichen Mysterien. Verlag am Goetheanum, Dornach 2003.
Vertaler(s) Ton Jansen
Bijzonderheden Oorspronkelijk russische uitgave: Meditatsia Kamnja Osnovy. Kljoetjs k novym christianskim misteriam (manuscript)
Bestelcode SP-GSTM
Terug naar fondslijst