Mededelingen


Nieuwe serie lezingen over ‘De Verenigde Staten van Europa: droom of illusie?’ in het voorjaar van 2018, als vervolg op de succesvolle lezingencyklus ‘De toekomst van Europa. Rudolf Steiners Memoranda uit 1917. Honderd jaar sociale driegeleding’. Zie verder de pagina ‘lezingen’.

03-11-2017 10:36


 

Het boekje ‘EU of Europa?’ is naar de drukker. Het zal op 14 november verschijnen. Zie verder de pagina ‘nieuwe uitgaven’

03-11-2017 10:31


 

Nieuwe pagina ‘Lezingen’

11-05-2017 17:20

Vanwege de vele lezingen die voor de komende tijd op stapel staan, is besloten hiervoor een aparte pagina te maken. U vindt deze pagina onder het tabblad ‘nieuws’.

Naar pagina ‘Lezingen’


 

Nieuwe werkwijze: voorintekenactie

31-03-2017 10:15

Naast de gewone werkwijze, waarbij een boek op eigen initiatief werd vertaald en uitgegeven, hanteert Perun sinds kort een tweede procedure, namelijk uitgave ‘op bestelling’. Dit houdt in dat een boek pas zal worden vertaald en uitgegeven wanneer via voorintekening duidelijk is geworden dat hiervoor voldoende belangstelling bestaat. Op deze manier tot stand gekomen titels zullen maar in beperkte mate via de boekhandel verkrijgbaar zijn, en wel alleen via de aangesloten boekhandels die deze titel tevoren hebben besteld. Deze titels zullen dus niet via de vrije verkoop, d.w.z. via andere boekhandels en/of BolCom, beschikbaar zijn. Waarbij in alle gevallen geldt: op=op.

Op dit moment loopt voor één uitgave een voorintekenactie, namelijk het boekje EU of Europa? van Herbert Ludwig. Zie de pagina voorintekenen.


 Verkoop bundels Theo van Leeuwen overgedragen

23-01-2017 13:15

Door omstandigheden is de verkoop van de bundels van Theo van Leeuwen met ingang van heden overgedragen aan jan@opdam.com.


Regeling voor verzendkosten aangepast

04-01-2017 17:49

Vanwege de gestegen portokosten is Perun genoodzaakt m.i.v. 1 januari 2017 een hogere eigen bijdrage in de verzendkosten te berekenen.

Zie verder de pagina leveringsvoorwaarden


 

Lezingen over ‘De Mensheidsrepresentant’

22-12-2016 5:54

Net als in 2016 zullen door Perun in 2017 wederom een aantal lezingen worden gegeven, o.a. in de hoop dat er op die manier ook wat meer belangstelling voor het werk van Sergej Prokofieff ontstaat.

Tot nu toe zijn de volgende activiteiten bekend:

  • Rotterdam, maandag 10 april 2017: lezing van Ton Jansen over «De Mensheidsrepresentant». 20.15-21.45 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Op deze bijeenkomst van de ledengroep van de AViN Rotterdam zijn belangstellenden van harte welkom. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Plaats: Rudolf Steiner College, Tamboerstraat 9, 3034 PT Rotterdam. Tijd: 20:15-21:45 uur; vanaf 19.45 uur is er inloop en ontmoeting, met koffie en thee. Inlichtingen: 06 1771 4110.
  • Den Haag, dinsdag 23 mei 2017: zelfde lezing als op 10 april in Rotterdam. Plaats: De Zalen, Riouwstraat 1, 2585 GP Den Haag. Tijd: 20:00-22:00 uur (met korte pauze). Zie agenda studiecentrum Den Haag.

Boekje over  de twee Johannesfiguren (Johannes de Doper en Johannes de Evangelist) uitverkocht.

01-11-2016 8:45

Sinds enige dagen is het kleine boekje over «De twee Johannesfiguren» (Johannes de Doper en Johannes de Evangelist) uitverkocht. Er is vooralsnog geen herdruk voorzien. Wie dit boekje toch graag wil lezen, is dus aangewezen op bibliotheken. Ook kan natuurlijk geprobeerd worden het boekje tweedehands aan te schaffen of te lenen. Het maken van fotokopieën is uitdrukkelijk niet toegestaan!  (zie artikel «Auteursrecht – waarom eigenlijk?» in Nieuwsbrief No. 11, pag. 3 en 4 >>>)


Boek over «De Mensheidsrepresentant» is 4 oktober verschenen!

07-10-2016 6:29

Na een lange voorbereidingstijd is 4 oktober jl. eindelijk het bijzondere boek van Sergej Prokofieff over «De Mensheidsrepresentant» verschenen. Zie verder de pagina nieuwe uitgaven, alsmede de fondslijst.


Perun is verhuisd!

09-09-2016 12:19

Na vanaf het begin in Bergen op Zoom te zijn gevestigd, heeft Perun haar geboortegrond in Brabant onlangs verruild voor een plek boven de grote rivieren. Vanaf 1 september is Perun gevestigd in Rotterdam, de tweede stad van ons land. Het nieuwe adres is:

Kooikerweg 259, 3069 WP Rotterdam. T: 010 – 236 71 94. Het e-mailadres blijft ongewijzigd.

Perun hoopt in deze nieuwe ruimte een vruchtbare tijd tegemoet te gaan.


Nieuwsbrief No. 12 verschenen!

13-08-2016 12:10

Er is weer een nieuwe Nieuwsbrief, de 12de inmiddels!


Interview met Ton Jansen over Sergej Prokofieff en Perun Boeken

22-02-2016 11:47

In Antroposofie Vandaag, het mededelingenblad van de Antroposofische Vereniging in België, is van de hand van Werner Govaerts recentelijk een interview verschenen met Ton Jansen, vertaler en uitgever van het werk van Sergej Prokofieff. Hierin vertelt Ton Jansen onder andere over het ontstaan van Perun Boeken, het contact met Sergej Prokofieff en de betekenis van diens werk.

Lees interview


Twaalf heilige nachten

19-01-2016 17:15

Regelmatig bereiken Perun Boeken verzoeken of van het boek De twaalf heilige nachten (of van een ander uitverkocht boek) niet toch nog ergens een exemplaar verkrijgbaar is. Dit is helaas niet het geval; het boek is volledig uitverkocht! Pogingen om via Perun alsnog een exemplaar te bemachtigen hebben dus helaas geen zin! Wel wordt via BolCom een exemplaar aangeboden, maar tegen een schandalige woekerprijs, dus het is sterk af te raden om hierop in te gaan. Voor wie desondanks het boek toch wil lezen, is de enige mogelijkheid om het bij een bibliotheek of vrienden te lenen. Of een oproep te plaatsen of iemand een exemplaar over heeft. Of het boek in het Engels of Duits te lezen. Kopiëren van het boek is om verschillende redenen niet toegestaan (zie artikel «Auteursrecht – waarom eigenlijk?» in Nieuwsbrief no. 11). Zoals ook in de fondslijst staat vermeld, is er voorlopig geen herdruk voorzien.


Nieuw! Nu ook tweedehands boeken bij Perun!

25-08-2015 11:48

Met ingang van vandaag zullen er via de website van Perun Boeken ook tweedehands uitgaven te verkrijgen zijn, op het gebied van antroposofie, christologie, filosofie, geschiedenis en literatuur. De lijst zal de komende weken en maanden regelmatig worden uitgebreid, dus kijkt u van tijd tot tijd eens of er iets voor u bij is.

Zie verder de pagina Tweedehands boeken.Nieuw lid bestuurskring

25-08-2015 11:41

Tot onze grote vreugde heeft Rien Zwijnenburg uit Leiderdorp zich recentelijk bereid verklaard om zitting te nemen in de bestuurskring. Deze is daarmee weer op volle sterkte.Herdenkingsbijeenkomst Sergej Prokofieff

28-07-2015 14:55

Zondag 26 juli jl. was het precies een jaar geleden, dat Sergej Prokofieff over de drempel is gegaan. We wilden dit moment niet zomaar voorbij laten gaan en daarom is hier net als in veel andere landen een – informele – herdenkingsbijeenkomst georganiseerd. In besloten kring is met een klein aantal toegewijde vrienden herinneringen opgehaald aan Sergej Prokofieff en gesproken over de betekenis die hij voor ons had en heeft. Ook is aan de hand van de mémoires van zijn moeder die vorig jaar zijn verschenen een kleine inleiding gehouden over de onbekende jeugdjaren van Sergej Prokofieff, begeleid door foto’s uit zijn jeugd van hemzelf en van de mensen uit zijn omgeving. De middag werd geopend en besloten met het voorlezen van een gedicht dat Sergej Prokofieff helemaal op het einde van zijn leven heeft gemaakt, het laatste gedicht uit een cyklus van vijf gedichten over een roos in de sneeuw. Zo was hij ondanks zijn heengaan toch in ons midden aanwezig.

Lees gedicht ‘een roos in de sneeuw’Herdenkingsrede Virginia Sease op jaarvergadering Algemene Antroposofische Vereniging

28-07-2015 7:51

Zoals gewoonlijk zijn ook dit jaar op de algemene jaarvergadering van de Algemene Antroposofische Vereniging prominente antroposofen die gedurende het afgelopen jaar zijn overleden herdacht. daarbij was dit jaar bijzondere aandacht voor Sergej Prokofieff, die op 26 juli 2014 door de poort van de dood ging. In een warme en hartelijke herdenkingsrede stond Virginia Sease die Sergej Prokofieff al zijn jaren in de Vorstand als collega meemaakte, uitgebreid stil bij zijn werkzaamheid als bestuurslid van de Algemene Antroposofische Vereniging. Deze rede werd integraal gepubliceerd in Anthroposophie Weltweit / Anthroposophy Worldwide.

Zie hier voor de duitse tekst van de rede van Virginia Sease

Zie hier voor de engelse tekst van de rede van Virginia Sease