Mededelingen


Zondag 24 maart lezing Peter Selg over leven en werk van Sergej Prokofieff!

22-03-2019 18:47

Aanstaande zondag 24 maart zal Peter Selg van 10:00 tot 11:30  uur in het Elisabeth Vreedehuis in Den Haag een lezing houden over het leven en het werk van zijn en onze grote vriend Sergej Prokofieff. De titel luidt

De mysteriën van de toekomst. Peter Selg over het levenswerk van Sergej O. Prokofieff

 De lezing zal in het Duits gehouden worden met tussendoor kleine samenvattingen in het Nederlands.

Entree: € 20,00. Na afloop is er gelegenheid tot koffie en thee en zowel Perun als de Haagse Boekerij zullen met een boekentafel aanwezig zijn.

Verdere bijzonderheden zijn te vinden op de website van het Elisabeth Vreedehuis:

https://www.vreedehuis.nl/agenda/agenda-item/?ava_event_id=946685


Grote boek over ”De kringloop van het jaar als weg tot de etherische Christus” uitverkocht!

18-01-2019 8:33

Het grote boek over ”De kringloop van het jaar als weg tot de etherische Christus” is sinds vandaag helemaal uitverkocht! Er zijn dus geen exemplaren meer beschikbaar, hiernaar bij Perun informeren heeft geen zin. Een herdruk is niet voorzien. Wie dit boek toch wil lezen, zal het bij een bibliotheek of bij vrienden moeten lenen of proberen om een tweedehands exemplaar aan te schaffen. De kans op het laatste zal niet groot zijn, want op dit moment worden er weinig of geen tweedehands exemplaren aangeboden. Het maken van kopieën is om diverse redenen niet toegestaan!   Zie artikel «Auteursrecht – waarom eigenlijk?» in Nieuwsbrief No. 11, pag. 3 en 4 >>>

 

NB. Op het moment van dit schrijven zijn vermoedelijk nog enkele exemplaren voorradig in de winkels. Met name bij de nieuwe winkel Boekerij Phoenix in Zeist, bij de Zaailing in Amsterdam, de Boekerij in Zutphen, de Haagse Boekerij in Den Haag en bij Via Libra in Antwerpen zijn wellicht nog enkele exemplaren te vinden. De adressen zijn te vinden op de pagina ‘boekwinkels’.


Verhoging BTW-tarief; prijzen boeken van Perun blijven gelijk

07-01-2019 8:33

Per 1 januari 2019 is het lage BTW-tarief omhooggegaan van zes naar negen procent. Perun heeft besloten deze kostenstijging zelf voor haar rekening te nemen. De prijzen van de boeken van Perun blijven dus gelijk en zullen vanwege de BTW-verhoging niet worden aangepast.


Telefoonnummer Perun opgeheven

22-12-2018 11:21

Om diverse redenen is het telefoonnummer 010 236 71 94 van Perun Boeken opgeheven. Er komt geen nieuw nummer voor in de plaats. Als u Perun wilt bereiken kan dat via de e-mail: info@perunboeken.nl. E-mails zullen zo spoedig mogelijk worden beantwoord, in de regel dezelfde of de volgende dag (op werkdagen).


Verkoop tweedehandsboeken opgeheven

22-11-2018 15:21

Om diverse redenen is de verkoop van tweedehands boeken via de website van Perun opgeheven. De boeken zullen nu via Bol.com en/of Marktplaats worden aangeboden.


Nieuwsbrief Nr. 16 – november 2018 is verschenen

17-11-2018 9:21

Het verheugt ons mee te kunnen delen dat na lange, lange tijd eindelijk weer een nieuwsbrief is verschenen, de 16de op rij.

Zie nieuwsbrief


Verkoop bundels Theo van Leeuwen overgedragen

23-01-2017 13:15

Door omstandigheden is de verkoop van de bundels van Theo van Leeuwen met ingang van heden overgedragen aan jan@opdam.com.


Boekje over  de twee Johannesfiguren (Johannes de Doper en Johannes de Evangelist) uitverkocht.

01-11-2016 8:45

Sinds enige dagen is het kleine boekje over «De twee Johannesfiguren» (Johannes de Doper en Johannes de Evangelist) uitverkocht. Er is vooralsnog geen herdruk voorzien. Wie dit boekje toch graag wil lezen, is dus aangewezen op bibliotheken. Ook kan natuurlijk geprobeerd worden het boekje tweedehands aan te schaffen of te lenen. Het maken van fotokopieën is uitdrukkelijk niet toegestaan!  (zie artikel «Auteursrecht – waarom eigenlijk?» in Nieuwsbrief No. 11, pag. 3 en 4 >>>)


Perun is verhuisd!

09-09-2016 12:19

Na vanaf het begin in Bergen op Zoom te zijn gevestigd, heeft Perun haar geboortegrond in Brabant onlangs verruild voor een plek boven de grote rivieren. Vanaf 1 september is Perun gevestigd in Rotterdam, de tweede stad van ons land. Het nieuwe adres is:

Kooikerweg 259, 3069 WP Rotterdam. T: 010 – 236 71 94. Het e-mailadres blijft ongewijzigd.

Perun hoopt in deze nieuwe ruimte een vruchtbare tijd tegemoet te gaan.


Interview met Ton Jansen over Sergej Prokofieff en Perun Boeken

22-02-2016 11:47

In Antroposofie Vandaag, het mededelingenblad van de Antroposofische Vereniging in België, is van de hand van Werner Govaerts recentelijk een interview verschenen met Ton Jansen, vertaler en uitgever van het werk van Sergej Prokofieff. Hierin vertelt Ton Jansen onder andere over het ontstaan van Perun Boeken, het contact met Sergej Prokofieff en de betekenis van diens werk.

Lees interview


Twaalf heilige nachten

19-01-2016 17:15

Regelmatig bereiken Perun Boeken verzoeken of van het boek De twaalf heilige nachten (of van een ander uitverkocht boek) niet toch nog ergens een exemplaar verkrijgbaar is. Dit is helaas niet het geval; het boek is volledig uitverkocht! Pogingen om via Perun alsnog een exemplaar te bemachtigen hebben dus helaas geen zin! Wel wordt via BolCom een exemplaar aangeboden, maar tegen een schandalige woekerprijs, dus het is sterk af te raden om hierop in te gaan. Voor wie desondanks het boek toch wil lezen, is de enige mogelijkheid om het bij een bibliotheek of vrienden te lenen. Of een oproep te plaatsen of iemand een exemplaar over heeft. Of het boek in het Engels of Duits te lezen. Kopiëren van het boek is om verschillende redenen niet toegestaan (zie artikel «Auteursrecht – waarom eigenlijk?» in Nieuwsbrief no. 11). Zoals ook in de fondslijst staat vermeld, is er voorlopig geen herdruk voorzien.Herdenkingsbijeenkomst Sergej Prokofieff

28-07-2015 14:55

Zondag 26 juli jl. was het precies een jaar geleden, dat Sergej Prokofieff over de drempel is gegaan. We wilden dit moment niet zomaar voorbij laten gaan en daarom is hier net als in veel andere landen een – informele – herdenkingsbijeenkomst georganiseerd. In besloten kring is met een klein aantal toegewijde vrienden herinneringen opgehaald aan Sergej Prokofieff en gesproken over de betekenis die hij voor ons had en heeft. Ook is aan de hand van de mémoires van zijn moeder die vorig jaar zijn verschenen een kleine inleiding gehouden over de onbekende jeugdjaren van Sergej Prokofieff, begeleid door foto’s uit zijn jeugd van hemzelf en van de mensen uit zijn omgeving. De middag werd geopend en besloten met het voorlezen van een gedicht dat Sergej Prokofieff helemaal op het einde van zijn leven heeft gemaakt, het laatste gedicht uit een cyklus van vijf gedichten over een roos in de sneeuw. Zo was hij ondanks zijn heengaan toch in ons midden aanwezig.

Lees gedicht ‘een roos in de sneeuw’Herdenkingsrede Virginia Sease op jaarvergadering Algemene Antroposofische Vereniging

28-07-2015 7:51

Zoals gewoonlijk zijn ook dit jaar op de algemene jaarvergadering van de Algemene Antroposofische Vereniging prominente antroposofen die gedurende het afgelopen jaar zijn overleden herdacht. daarbij was dit jaar bijzondere aandacht voor Sergej Prokofieff, die op 26 juli 2014 door de poort van de dood ging. In een warme en hartelijke herdenkingsrede stond Virginia Sease die Sergej Prokofieff al zijn jaren in de Vorstand als collega meemaakte, uitgebreid stil bij zijn werkzaamheid als bestuurslid van de Algemene Antroposofische Vereniging. Deze rede werd integraal gepubliceerd in Anthroposophie Weltweit / Anthroposophy Worldwide.

Zie hier voor de duitse tekst van de rede van Virginia Sease

Zie hier voor de engelse tekst van de rede van Virginia Sease