De ontmoeting met het Boze / De Grondsteen van het Goede

 

  image011

Standaardwerk over de verschijningsvormen van het boze in onze tijd en de mogelijkheden om dit met behulp van de antroposofie te over­win­nen. Volledig herziene vertaling, met een nieuw hoofdstuk over de Chris­tus-impuls en de tweevoudige gedaante van het boze en de grote beslis­sing waar de mensheid in onze tijd voor staat.

Uit de inhoud: 1998 – openbaring van het ‘getal van het beest’ – Sorat en Azoer – aanval op het ‘ik’ – incarnatie van Ahriman – vernieuwing van de mysteriën – de Grondsteen – etherische Wederkomst van Christus – de omvorming van het geweten – nieuwe karmische helderziendheid.

NB! Deel twee van het boekje «De Antroposofische Vereniging en het wezen Antroposofia», getiteld «Het einde van de eeuw en de opga­ven van de Antroposofische Vereniging», vormt tevens een vervolg op het laatste hoofdstuk van dit boek.

 

Titel De ontmoeting met het boze en hoe het in de geestesweten­schap over­wonnen wordt / De Grondsteen van het goede
Auteur(s) Sergej O. Prokofieff
ISBN 978-90-76921-02-0
Prijs € 14,90
Pagina’s 274
Uitvoering Paperback, gebonden
Jaar 2007
Druk 2de uitgebreide en  herziene druk
Trefwoorden Antroposofie
Oorspronkelijke uitgave Die Begegnung mit dem Bösen und seine Überwindung in der Geistes­wis­senschaft. Der Grundstein des Guten. Verlag am Goetheanum, Dornach 20033.
Vertaler(s) Ton Jansen
Bijzonderheden Oorspronkelijk russische uitgave: Tajna zla i Kamen osnovy dobra. Evidentis, Moskou 2003.
Bestelcode SP-GB
Terug naar fondslijst