De Antroposofische Vereniging en het wezen Antroposofia

 

image025 Geen abstracte wetenschap is de antroposofie, maar levende wijsheid, de aardse weerspiegeling van het hemelse wezen Antroposofia. Tot dit wezen, dat tijdens de Kerstconferentie 1923/24 door Rudolf Steiner twee maal bij haar naam werd genoemd, kunnen we ons wenden met vragen om raad en hulp. Via het werken met de grond­steen­spreuk kunnen wij ons voorbereiden op de ont­moe­ting met het wezen Antro­poso­fia en meewerken aan de vorming van een ware gemeenschap voor haar.  – Zowel geschikt ter kennismaking met de an­tro­posofie als voor degenen die zich daar ver­der in willen verdiepen.

NB. Deel twee van dit boekje («Het einde van de eeuw en de opga­ven van de Antroposofische Vereniging») vormt tevens een vervolg op het laatste hoofdstuk van het boek «De ontmoeting met het boze / De Grondsteen van het goede».

Titel De Antroposofische Vereniging en het wezen Antroposofia. Het einde van de eeuw en de opga­ven van de Antroposofische Vereniging.
Auteur(s) Sergej O. Prokofieff
ISBN 978-90-76921-01-3
Prijs € 9,90
Pagina’s 80
Uitvoering Paperback
Jaar 2000
Druk 1ste druk
Trefwoorden Antroposofie; christologie
Oorspronkelijke uitgave Die Anthroposophische Gesellschaft und das Wesen Anthroposophia. Das Jahrhundertende und die Aufgaben der Anthroposophische Gesellschaft. Verlag am Goethe­aunum, Dornach 19982.
Vertaler(s) Ton Jansen
Bijzonderheden Deel I («De Antroposofische Vereni­ging en het wezen Antropo­sofia») werd oorspronkelijk gepubli­ceerd in het boek «Die himmlische Sophia und das Wesen Anthropo­so­phia» (Dornach 19982).
Bestelcode SP-WA
Terug naar fondslijst