Mededelingen

28-05-2024 9:05

Nieuw: gratis E-Boeken !

Met ingang van vandaag heeft Perun een noviteit: enkele teksten die hiervoor geschikt zijn, zullen vanaf vandaag gratis via de website kunnen worden gelezen. Tevens bestaat de mogelijkheid om de betreffende teksten  als PDF-bestand te downloaden en op de eigen computer of tablet te bewaren. De teksten zullen evenwel niet kunnen worden geprint. Wel is het mogelijk om deze teksten zelf van een PDF-bestand naar een E-boek om te zetten. Zie verder pagina E-boeken.


06-12-2023 6:56

Boek De twaalf heilige nachten uitverkocht!

Met ingang van vandaag is het boek over de ’twaalf heilige nachten’ uitverkocht. Het is helaas niet mogelijk om op korte termijn een herdruk te realiseren. Wij streven ernaar dat het boek volgend jaar met Kerstmis weer beschikbaar zal zijn. Wie dit boek toch wil lezen, zal het bij een bibliotheek of bij vrienden moeten lenen of proberen om een tweedehands exemplaar aan te schaffen, bijv. via internet of door in Motief een oproep te plaatsen. De kans op het vinden van een tweedehands exemplaar zal niet groot zijn, want op dit moment worden er weinig of geen tweedehands exemplaren aangeboden. Een andere mogelijkheid is om het boek in het Duits of engels te lezen. Kopiëren van de tekst is om verschillende redenen niet toegestaan (zie artikel «Auteursrecht – waarom eigenlijk?» in Nieuwsbrief no. 11). 

 

06-10-2023 10:54

Nieuwsbrief No. 22 verschenen!

Zie pagina Nieuwsbrief

 


30-09-2023 8:25

Boekjes over de twee Johannesfiguren Johannes de Doper en Johannes de Evangelist en over het karma-onderzoek van Rudolf Steiner uitverkocht!

Sinds enige tijd zijn de twee kleine boekjes over de ’twee Johannesfiguren Johannes de Doper en Johannes de Evangelist’ en ‘het karma-onderzoek van Rudolf Steiner’ uitverkocht. Er bestaan geen plannen om ze te herdrukken. Wie deze boekjes toch wil lezen, zal ze bij een bibliotheek of bij vrienden moeten lenen of proberen om een tweedehands exemplaar aan te schaffen, bijv. via internet of door in Motief een oproep te plaatsen. De kans op het vinden van een tweedehands exemplaar zal niet groot zijn, want op dit moment worden er weinig of geen tweedehands exemplaren aangeboden. Een andere mogelijkheid is om de boekjes in het Duits te lezen. Kopiëren van de tekst is om verschillende redenen niet toegestaan (zie artikel «Auteursrecht – waarom eigenlijk?» in Nieuwsbrief no. 11). 


09-03-2023 9:19

Nieuw boek over de oorlog in Oekraïne!

Deze week is bij Perun Boeken (imprint Palladion) een nieuw boek van Ton Jansen verschenen, en wel over de oorlog in Oekraïne. Als titel is gekozen: De sleutel ligt in Washington. Achtergronden van de oorlog in Oekraïne en blik op de toekomst van Europa. Een oproep tot bezinning.

Zie verder de fondslijst  (naar onderen scrollen).


20-04-2022 11:35

Brochure Hans Peter van Manen herdrukt!

Op initiatief van Herman Boswijk van de Haagse Boekerij is kortelings een – ongewijzigde – herdruk verschenen van de brochure van Hans Peter van Manen ‘Wanneer verwachtte Rudolf Steiner de incarnatie van Ahriman?’ Prijs € 4,00. 40 pagina’s.

ATTENTIE: De brochure is  uitsluitend op de volgende adressen verkrijgbaar:

14-12-2022 11:21

Boekje ‘Elementenwezens’ uitverkocht!

Het populaire boekje ‘Elementenwezens’ van de zwitserse schrijfster Ursula Burkhard is sinds kort uitverkocht. Er bestaan geen plannen voor een herdruk. Wie dit boek toch wil lezen, zal het bij een bibliotheek of bij vrienden moeten lenen of proberen om een tweedehands exemplaar aan te schaffen, bijv. via internet of door in Motief een oproep te plaatsen. De kans op het vinden van een tweedehands exemplaar zal niet groot zijn, want op dit moment worden er weinig of geen tweedehands exemplaren aangeboden. Een andere mogelijkheid is om het boek in het Duits te lezen. Kopiëren van de tekst is om verschillende redenen niet toegestaan (zie artikel «Auteursrecht – waarom eigenlijk?» in Nieuwsbrief no. 11). 


20-04-2022 11:35

Brochure Hans Peter van Manen herdrukt!

Op initiatief van Herman Boswijk van de Haagse Boekerij is kortelings een – ongewijzigde – herdruk verschenen van de brochure van Hans Peter van Manen ‘Wanneer verwachtte Rudolf Steiner de incarnatie van Ahriman?’ Prijs € 4,00. 40 pagina’s.

ATTENTIE: De brochure is  uitsluitend op de volgende adressen verkrijgbaar:

  • Haagse Boekerij, Den Haag
  • Zaailing, Amsterdam
  • Boekerij Phoenix, Zeist
  • De Boekerij, Zutphen
  • ABC Antroposofie, Assen
  • Via Libra, Antwerpen.

 


17-11-2021 18:58

Drie kleine boekjes herdrukt!

De drie kleine boekjes ‘De kringloop van het jaar en de zeven kunsten’, ‘Johannes de Doper en Johannes de Evangelist’ en ‘De mysteriën van herders en koningen’ zijn weer verkrijgbaar, in een beperkte oplage. Prijs per stuk € 11,90. Bestellen kan via elke boekhandel in Nederland alsmede via de gebruikelijke kanalen op internet. Voor grotere aantallen kunt u contact opnemen met Perun Boeken.


20-06-2021 10:53

Boek over de “Twaalf heilige nachten” na ruim tien jaar herdrukt! Meer herdrukken op stapel.

Dankzij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van drukken en printen is het nu eindelijk mogelijk diverse reeds langere tijd uitverkochte titels te herdrukken. Als eerste in deze reeks is begin juni het bekende en veelgevraagde boek over de ’twaalf Heilige Nachten’ verschenen, nadat het boek jarenlang uitverkocht was. Dit verheugt ons zeer! Het ligt in de bedoeling komende zomer diverse andere uitverkochte titels opnieuw uit te geven.

HET GROTE BOEK OVER DE KRINGLOOP VAN HET JAAR KAN OM DIVERSE REDENEN NIET WORDEN HERDRUKT. ZIE HIERONDER.

Voor nadere informatie, zie pagina Nieuwe uitgaven en Fondslijst.

Bestellen kan via elke boekhandel in Nederland alsmede via de gebruikelijke kanalen op internet. Voor grotere aantallen kunt u contact opnemen met Perun Boeken.


29-01-2021 18:58

Grote boek over ”De kringloop van het jaar als weg tot de etherische Christus” uitverkocht! 

Het grote boek over ”De kringloop van het jaar als weg tot de etherische Christus” is al geruime tijd helemaal uitverkocht! Er zijn dus geen exemplaren meer beschikbaar, hiernaar bij Perun informeren heeft geen zin! Wie dit boek toch wil lezen, zal het bij een bibliotheek of bij vrienden moeten lenen of proberen om een tweedehands exemplaar aan te schaffen, bijv. via internet of door in Motief een oproep te plaatsen. De kans op het vinden van een tweedehands exemplaar zal niet groot zijn, want op dit moment worden er weinig of geen tweedehands exemplaren aangeboden. Een andere mogelijkheid is om het boek in het Engels of Duits te lezen. Kopiëren van de tekst is om verschillende redenen niet toegestaan (zie artikel «Auteursrecht – waarom eigenlijk?» in Nieuwsbrief no. 11). Zoals ook in de fondslijst staat vermeld, is er geen herdruk voorzien.


 Interview met Ton Jansen over Sergej Prokofieff en Perun Boeken

22-02-2016 11:47

In Antroposofie Vandaag, het mededelingenblad van de Antroposofische Vereniging in België, is van de hand van Werner Govaerts recentelijk een interview verschenen met Ton Jansen, vertaler en uitgever van het werk van Sergej Prokofieff. Hierin vertelt Ton Jansen onder andere over het ontstaan van Perun Boeken, het contact met Sergej Prokofieff en de betekenis van diens werk.

Lees interview


Herdenkingsrede Virginia Sease op jaarvergadering Algemene Antroposofische Vereniging

28-07-2015 7:51

Zoals gewoonlijk zijn ook dit jaar op de algemene jaarvergadering van de Algemene Antroposofische Vereniging prominente antroposofen die gedurende het afgelopen jaar zijn overleden herdacht. daarbij was dit jaar bijzondere aandacht voor Sergej Prokofieff, die op 26 juli 2014 door de poort van de dood ging. In een warme en hartelijke herdenkingsrede stond Virginia Sease die Sergej Prokofieff al zijn jaren in de Vorstand als collega meemaakte, uitgebreid stil bij zijn werkzaamheid als bestuurslid van de Algemene Antroposofische Vereniging. Deze rede werd integraal gepubliceerd in Anthroposophie Weltweit / Anthroposophy Worldwide.

Zie hier voor de duitse tekst van de rede van Virginia Sease

Zie hier voor de engelse tekst van de rede van Virginia Sease