E-boeken

Op deze pagina treft u in PDF-vorm uitgaven van Perun Boeken aan, die u gratis kunt lezen. U kunt deze bestanden ook downloaden, maar niet printen. Voorlopig staat hier slechts een titel, maar het is de bedoeling dat hier op termijn meer titels bijkomen. Desgewenst kunt u de hier getoonde boeken op uw computer, laptop of tablet zelf transformeren in een -ebook, bijv. via de (gratis) websites Convertio — File Converter of Zamzar – video converter, audio converter, image converter, eBook converter. Afhankelijk van de converter die u kiest en het format van het e-book (bijv. Epub, Mobi of FB2) kan de layout verschillen.

NB. Drukt u, om het boek van uw keuze te downloaden op het ikoontje ‘opslaan’ rechts bovenaan de tekst. U kunt het bestand dan op uw eigen computer bewaren. U kunt ook op de knop ‘downloaden’ onder het tekstbestand drukken.

NB2. Met de zoekfunctie kunt u ook in de tekst zoeken.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij dat graag van u (via het contactformulier).

Uitgaven

Ton Jansen, Vladimir Solovjovs gedicht ‘Drie heldendaden’ als sleutel tot het begrijpen van zijn filosofie van de liefde

Tekst van een lezing die in oktober 2003 in Moskou werd gehouden. Zoals Vladimir Solovjov in zijn filosofie van de liefde beschrijft, vormt de liefde de centrale kracht in het scheppingsproces, die tot opgave heeft om mens en kosmos volledig te doordringen en om te vormen (zie ‘Over liefde‘). Hoewel Solovjov dit niet zo expliciet aangeeft, blijkt dit proces drie belangrijke fasen te kennen, die wij uit de antroposofie kennen als de ontwikkeling van het geestzelf op Jupiter, van de levensgeest op Venus en van de geestmens op Vulcanus. In Solovjovs gedicht ‘Drie heldendaden’ wordt dit middels de griekse mythen van resp. Pygmalion, Perseus en Orpheus op aanschouwelijke wijze tot uitdrukking gebracht.