Het mysterie van de Opstanding in het licht van de antroposofie

 Boek3

In dit boek gaat Prokofieff diep op de betekenis van het Mysterie van Golgotha in, op basis van hetgeen Rudolf Steiner ons hierover heeft meegedeeld. In drie grote hoofdstukken bespreekt Prokofieff achtereenvolgens het verband tussen het Mys­terie van Golgotha en de geestelijke communie; de betekenis van Pasen, He­mel­vaart en Pinksteren in het licht van de antroposofie; en de betrekking tussen de Opstanding en het binnenste van de aarde. Vooral dit laatste hoofdstuk is zeer opmerkelijk, want hierin bespreekt Prokofieff met name Christus’ afdaling naar het binnenste van de aarde op Stille Zaterdag, een onderwerp waarover tot nu toe nog maar heel weinig is gezegd, ook niet door de bestaande geloofsrichtingen.

In de twee bijlagen staat Prokofieff ten slotte uitvoerig stil bij het fenomeen van de stigmatisatie, dit onder andere naar aanleiding van de belevingen van Anna Ka­tha­rina Emmerich, Therese Neumann en – in onze tijd – Judith von Halle.

Titel Het mysterie van de Opstanding in het licht van de antroposofie
Auteur(s) Sergej O. Prokofieff
ISBN 978-90-76921-28-0
Prijs € 24,90
Pagina’s 288
Uitvoering Hardback, gebonden
Jaar 2014
Druk 1ste druk
Trefwoorden Antroposofie
Oorspronkelijke uitgave Das Mysterium der Auferstehung im Lichte der Anthroposophie. Freies Geistesleben, Stuttgart 2008
Vertaler(s) Ton Jansen
Bijzonderheden Geen
Bestelcode SP-MvdO
Terug naar fondslijst