De kringloop van het jaar als weg tot de etherische Christus. Een esote¬rische beschouwing van de jaarfeesten.

Verschijnt naar verwachting rond 1 augustus 2024

 boek2 Jaar in, jaar uit reizen Michaël en Christus samen door de kosmos, vergezeld door de nathanische ziel en de aartsengel Widar. Daarbij stijgen ze nu eens, in de zomermaanden, als de aarde uitademt, naar kosmische verten op, om vervolgens in de wintermaanden, als de aarde haar ziel en geest weer inademt, naar de aarde terug te keren. De mens kan deze weg geestelijk meebeleven, waarbij de zeven christelijke jaarfeesten voor hem tot lichtende bakens kunnen worden, die de etappes van zijn weg markeren. Doet hij dit, dan kan hij steeds nader tot Christus komen, tot hij uiteindelijk de etherische Christus zelf beleeft. Een boek om steeds weer ter hand te nemen.

Rudolf Steiner:

‘En zo zullen we ontdekken dat er in de kringloop van het jaar iets geestelijks leeft, dat bij de menselijke ziel hoort; we zullen ontdekken dat het Christus­wezen bij de kringloop van het jaar met zijn geheimen hoort’.

Lees recensie Juul van der Stok in Motief

Lees recensie Martje Klok voor gemeenteberichten Christengemeenschap Alkmaar

Titel De kringloop van het jaar als weg tot de etherische Christus. Een esoterische beschouwing van de jaarfeesten
Auteur(s) Sergej O. Prokofieff
ISBN 978-90-76921-00-6; heruitgave 2024: 978-90-76921-42-6
Prijs Heruitgave 2024: € 34,90
Pagina’s 576
Uitvoering Gebonden uitgave
Jaar 2013; ongewijzigde heruitgave 2024
Druk 1ste druk
Trefwoorden Antroposofie
Oorspronkelijke uitgave Der Jahreskreislauf als Einweihungsweg zum Erleben der Christus-Wesenheit. Verlag Freies Geistesleben, Stuttgart 19963.
Vertaler(s) Jelle van der Schuit; Ton Jansen
Bijzonderheden Oorspronkelijk russische uitgave: Kroego-oborot goda kak poet posvjasjtsjenia. Esoteritsjeskoe rassmotrenie christianskich prazdnikov. Noj, Jerevan 1995.
Bestelcode SP-KJ
Terug naar fondslijst